Saturday, February 1, 2020

Reis Soome

Kuna mainisin kasvatajale, et lähen sõbrannale külla Soome, siis tutvustas ta mulle Vantaas toimuvat agilityvõistlust. Loomulikult haarasin infokillust kohe kinni, regasin ära ja nõnda Soome iseseisvuspäeva hommik oli planeeritud :)

Plaanid vahepeal läksid omasoodu, nõnda lõppeks hoopis läksin õele Soome külla. Laevareisi ajal oli Love autos teki all jope seljas :P Kui 5. detsembri päeval Helsinkisse saabusime, siis esimese asjana googeldasin parke. Ja Central Park tundus piltide järgi sobivat. Tegelikkuses aga oli see lihtsalt ideaalne - pikad rajad, puude vahel, vähe inimesi (st inimesed hajusid radadele ära), autod keelatud (koer sai vabalt joosta, kuni kedagi vastu tulemas polnud), vankriga mõnusalt läbitav! Jalutasime 8,5km :)




päälinlaste salaaiamaad :D
Kuna järgmisel päeval kohe hommikul võistlus, siis päeva teise poole sai Love palju boxis puhata :)

õhtune sõbralik nügimine
6. detsembri hommikul kell 8 juba oli esimese raja start! Minu äratus oli lausa pea pool seitse, et hiilida lapse kõrvalt kööki putru ja kohvi kaasa valmistama. Plaan oli 7.15 kodust väljuda, tegelikkuses 7.35 saime liikuma... Kuna maps näitas tubli 15min sõitu, siis hakkas juba veidi kiire :D Kohe halli üles ka ei leidnud, aga õnneks läks kõik ilusti, jõudsime 2min enne algust kohale ja kuni ma esimese jooksu tegin, magas J kenasti autos.

enne starti

toetaja tribüünil

Videod jooksudest: 1. rada - DSQ ja 2. rada - puhas ja 1. koht!
Kohtunik: Henri Luomala

Rajad meeldisid väga, olid rasked ja nupukad! Esimesel raja planeerimisel tundsin väga puudust kasvataja heast nõust ja see "oma peaga mõtlemine" on ka tulemusest näha :D


FIN AG SERT
Fotograaf Irene Erling (kes tundub olema paar kohtunikuga? :P kiire fb lihtsalt...) tegi ka mõned paremad klõpsud, aga kahjuks alla laadida ei saa:
PILT 1PILT 2 ja PILT 3 !

Love auhindade ja muude viledega!

Õde oli väga hämmastunud, kui tõsine spordivõistlus see agility on! Ja oli samuti üli õnnelik, et teine rada õnnestus. Õnnestus lausa nii hästi, et saime Soome agility tšempionideks!!! Nüüdseks on see tiitel ka kinnitatud tänu kasvataja tšah-tšah abile :P Võistlus kulges isegi ajakavast kiiremini, juba peale 10 olime valmis ja sõitsime tagasi G koju, tegime kohvid termostesse ja läksime minu eelmisel päeval leitud lahedasse parki ja jalutasime 7km. Peale jalutust olid kõhud tühjad, suundusime otse linna peale lõunat sööma ja haha, Soomes oli vabariigi sünnipäev, mis tähendas, et parkimine oli küll tasuta, aga kõik meie googeldatud lõunakohad kinni. Lõpuks maandusime mereäärsesse restorani Löyly, kus toit oli väga hea! Pärastlõunal tutvustas G veel Sibeliuse akadeemiat veidi ning õhtuks ostsime Prismast sushi kaasa.



7. detsembril taas varane äratus, et 9ks jõuda Helsingi messikeskusesse russellite näitust vaatama, aga nagu ikka, midagi ootamatut segab õigeaegset kohalejõudmist, seekord siis täiesti täis parkimismaja, millesse sissepääsemist juba ootasin mõnekümned minutid, et siis sealt sama targalt välja trügida. Õnneks teadsin, et Tripla keskuse parkla pole kaugel ja nõnda parkisin auto hoopis sinna. Love jäi G-ga koju sealset pererahvast lõbustama. Aeg lendas näitusel kiiresti, natuke ka šoppasime ning oligi juba 4-5h oldud :D Võtsin koera Vantaast peale ja läksin sadamasse check-ini. Kõik läks kenasti ning ees ootas jõulusöömaralli Tallinki buffees. :D Laev kõikus ka toredasti! :D Aga tegelikult toit oli hea ja seltskond lõbus, jälle möödus aeg nagu ludinal.

Kokkuvõttes läks reis väga korda!

No comments:

Post a Comment